UU gaat samenwerking aan met Amped en Local2Local


Lokaal eten, voedsel dat geproduceerd is in je eigen regio, en de korte keten, producten van de boer naar burger of restaurant, zijn in opkomst, maar de omvang is nog zeer beperkt. Terwijl het veel meer de standaard ... Lees verder



Compass Group en Local2Local: het nieuwe normaal is lokaal


De korte voedselketen heeft het afgelopen jaar veel aan relevantie gewonnen en is volwassener geworden in de dominante wereld van catering, horeca en retail. Door het groeiende bewustzijn over de noodzaak van een toekomstbestendig en maatschappelijk verantwoord voedselsysteem ... Lees verder



Inventarisatie voedselwensen van personeel UMC Utrecht in volle gang


Van 9 april t/m 24 mei 2015 loopt de pilot van Local2Local in het personeelrestaurant van UMC Utrecht, waarbij Local2Local verse streekproducten serveert. Het ziekenhuis is een hechte samenwerking aangegaan met de boerencoöperatie om haar ambities op het gebied van duurzaam ... Lees verder



UMC Utrecht omarmt streekproducten van Local2Local


UMC Utrecht serveert nu verse streekproducten van Local2Local in het personeelsrestaurant. Het ziekenhuis is een hechte samenwerking aangegaan met de boerencoöperatie om haar ambities op het gebied van duurzaam en gezond voedsel kracht bij te zetten. Op donderdag 9 ... Lees verder



Voedselinventarisatie in Utrecht: help mee!


Het afgelopen half jaar is hard gewerkt aan de voorbereidingen van de realisatie van een verkorte, en daarmee duurzame voedselketen in Utrecht. In januari startten wij officieus met de eerste inventarisatie van voedselwensen (want ons aanbod zal vraaggestuurd zijn), en sindsdien ... Lees verder



Tussenstand voedselinventarisatie Utrecht en jouw bijdrage


Met Voedsel in de Buurt Utrecht startten wij, het boerencollectief Local2Local, de voedselinventarisatie onder bewoners om een eigen voedselketen mogelijk maken in de wijk. De boeren van Local2Local zijn allemaal producenten die de verkorte keten zien als een ... Lees verder



Voedselinventarisatie op de Uithof: help mee!


Het afgelopen half jaar is hard gewerkt aan de voorbereidingen van de realisatie van een verkorte, en daarmee duurzame voedselketen op de Uithof. In januari startten wij officieus met de eerste inventarisatie van voedselwensen (want ons aanbod zal vraaggestuurd zijn ... Lees verder



De huidige voedselketen en voordelen van Voedsel in de Buurt Alkmaar


Delen = vermenigvuldigen Alkmaar slaat de handen ineen voor een nieuwe, eerlijke voedselketen. Samen vormen wij de nieuwe schakels, samen verbinden wij ons aan lokaal geteeld voedsel. Als wij met voldoende gebuikers zijn, realiseren en zekeren wij betaalbaar vers ... Lees verder



De huidige voedselketen en voordelen van Voedsel in de Buurt Betuwe


Delen = vermenigvuldigen De Betuwe slaat de handen ineen voor een nieuwe, eerlijke voedselketen. Samen vormen wij de nieuwe schakels, samen verbinden wij ons aan lokaal geteeld voedsel. Als wij met voldoende gebuikers zijn, realiseren en zekeren wij betaalbaar ... Lees verder



Pakhuis de Zwijger 23 januari kom ook naar De Hongerige stad met thema Foodhubs


Boeren in Europa gaan massaal failliet. Het wereldwijde voedselsysteem vertoont steeds vaker barsten. Wat er in onze supermarkt ligt wordt bepaald door de effectenhandel. We zijn onze binding met het eten op ons bord volledig kwijt. Is een ... Lees verder



Van Boer tot Bord omarmt Voedsel in de Buurt


Buurland Utrecht is een buurtgemeenschap in Utrecht Oost die ontstaan is uit de wens om de vier blokken woningen tussen Troelstralaan en Willem van Abcoudeplein, die op de nominatie stonden om gesloopt te worden, te behouden. In 2013 werd ... Lees verder



Vervolgbijeenkomst voedselketen Utrecht Science Park


Op woensdag 17 september vond op de Daktuin de tweede bijeenkomst plaats van toegewijde stakeholders op de Uithof om de plannen voor een lokale voedselketen verder te bespreken en uit te werken.  De eerste bijeenkomst begin deze ... Lees verder



De boeren van Local2Local stellen zich voor


Wil je weten welke producenten er achter voedselindebuurt Utrecht zitten neem dan een kijkje op de website van de Local2local coöperatie op www.local2local.nl totaal zijn er nu meer dan 30 voedselproducenten die meedoen. De deelnemende producenten ... Lees verder



Productieve workshop op De Uithof


Op dinsdag 17 juni j.l. kwamen belanghebbenden bij De Daktuin samen om te praten over het opzetten van een nieuwe voedselketen op de Uithof in Utrecht. Onder de deelnemers bevonden zich de producenten van de coöperatie Local2Local en belangrijke ... Lees verder



Coƶperatie Local2Local Kromme Rijnstreek U.A. is opgericht


Afgelopen donderdag was een historisch moment in de Kromme Rijnstreek. Met elkaar hebben wij de denkbeeldige paal in de grond geslagen door de coöperatie local2local Kromme Rijnstreek U.A. op te richten. Alle aanwezigen hebben zich formeel als lid ... Lees verder



De huidige voedselketen en voordelen van Voedsel in de Buurt Utrecht


Delen = vermenigvuldigen Utrecht slaat de handen ineen voor een nieuwe, eerlijke voedselketen. Samen vormen wij de nieuwe schakels, samen verbinden wij ons aan lokaal geteeld voedsel. Als wij met voldoende gebuikers zijn, realiseren en zekeren wij betaalbaar vers ... Lees verder



De huidige voedselketen en voordelen van Voedsel in de Buurt Amsterdam


Delen = vermenigvuldigen Amsterdam slaat de handen ineen voor een nieuwe, eerlijke voedselketen. Samen vormen wij de nieuwe schakels, samen verbinden wij ons aan lokaal geteeld voedsel. Als wij met voldoende gebuikers zijn, realiseren en zekeren wij betaalbaar vers ... Lees verder



De huidige voedselketen en voordelen van Voedsel in de Buurt Uithof


Delen = vermenigvuldigen De Uithof slaat de handen ineen voor een nieuwe, eerlijke voedselketen. Samen vormen wij de nieuwe schakels, samen verbinden wij ons aan lokaal geteeld voedsel. Als wij met voldoende gebuikers zijn, realiseren en zekeren wij betaalbaar ... Lees verder



© 2024 voedselindebuurt.nl | Een initiatief van Amped Concepts en Local2Local | Naar boven