Pakhuis de Zwijger 23 januari kom ook naar De Hongerige stad met thema Foodhubs

Boeren in Europa gaan massaal failliet. Het wereldwijde voedselsysteem vertoont steeds vaker barsten. Wat er in onze supermarkt ligt wordt bepaald door de effectenhandel. We zijn onze binding met het eten op ons bord volledig kwijt. Is een meer rechtstreekse handel tussen consument en boer de oplossing?

Deze avond praten we over het verkorten van de voedselketen in de regio Amsterdam. Is het echt nodig? En zo ja, hoe zet je een succesvol regionaal voedselnetwerk op?

Een samenwerkingsverband van verschillende partijen, waaronder Eetbaar AmsterdamMilieufederatie Noord-Holland en Van Boer tot Bord, presenteert het nieuwe initiatief om de vraag vanuit de steden en het aanbod van de regionale boeren op grotere schaal bijeen te komen. Zij willen meer Foodhubs in Amsterdam.

Praat mee over dit onderwerp en geef je mening op dit plan. Welke plaats zie jij voor jezelf weggelegd in de voedselketen?

Met onder andere: Henk Renting (RUAF Foundation), Cor-Jan Tolkamp (Food Coop Nederland), Wiebe Visser (AMPED).

Moderatie: Eef Stoffels (Tertium)

Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door bovenaan deze pagina op de link te klikken.

Voedsel heeft een grote maatschappelijke waarde. De dagelijkse zekerheid van ons eten en drinken in de stad is van primair belang. Deze programmareeks geeft een nieuwe kijk op de rol van ons voedsel. Een kijk op de stedelijke ontwikkeling en werkgelegenheid. Voor onze relatie met het ommeland. Voor gezondheid. Voor sociale binding in de wijken. Welke nieuwe verbindingen kunnen ons voedsel maken in de stad?

© 2024 voedselindebuurt.nl | Een initiatief van Amped Concepts en Local2Local | Naar boven