Van Boer tot Bord omarmt Voedsel in de Buurt

Buurland Utrecht is een buurtgemeenschap in Utrecht Oost die ontstaan is uit de wens om de vier blokken woningen tussen Troelstralaan en Willem van Abcoudeplein, die op de nominatie stonden om gesloopt te worden, te behouden. In 2013 werd de Vereniging Buurland opgericht om de ambities voor de leefomgeving van deze buurt en andere wijken kracht bij te zetten.

Buurland is na vijf jaar een begrip onder stadhubs en heeft aangetoond aan dat gemeenschapsvorming een krachtig middel is om het woon- en leefklimaat te verbeteren. De vereniging is zeer actief en organiseert evenementen, acties en festivals, rondleidingen voor andere ruimtemakers en culturele organisaties, participeert op andere festivals met inspirerende spellen en last but not least, de evenementen en buurttuinen zijn het decor van veel voedselmomenten. 

Voedsel in de Buurt Utrecht is dan ook trots om te melden dat Boudewijn den Daas, een van de vrijwilligers van Buurland, een eigen voedselketen wil opzetten voor de wijk en hiervoor een samenwerking aangaat met Voedsel in de Buurt Utrecht. De eerste stap zal zijn dat Buurland de voedselwensen van de bewoners gaat inventariseren, om zo tot een goed inzicht van de behoefte te komen. Dit stelt Buurland Utrecht vervolgens in staat om collectief in te kopen bij lokale boeren van de Local2Local coöperatie.

Wij hopen dat dit de eerste stap is van een lange relatie, waarin beide organisaties bijdragen aan een verdere verduurzaming van de buurt, wijk en stad! 

 

© 2024 voedselindebuurt.nl | Een initiatief van Amped Concepts en Local2Local | Naar boven